На Волині третій день шукають посадовця Луцької міськради / фото речника управління ДСНС у Волинській області Володимира Нестерова

На Волині з суботи, 12 жовтня, шукають директора департаменту молоді, сім'ї та спорту Луцької міської ради, який рибалив на човні ще з трьома друзями на озері Люб’язь Любешівського району.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник Любешівського районного сектора управління ДСНС України у Волинській області Віталій Деркач, пошуки відновилися сьогодні о 8.00.

Наразі залучено 15 різних плавзасобів, які належать рятувальникам, місцевим мешканцям, Національному природному парку «Прип’ять-Стохід». Пошуки ведуть 9 водолазів, 8 співробітників Державної пожежно-рятувальної частини № 12 селища Любешова. Також триває й обстеження берегової лінії. Окрім оперативних служб до пошуку приєдналися численні волонтери та друзі директора департаменту молоді, сім'ї та спорту Луцькради.

Відео дня

За словами Деркача, пошуки зниклого посадовця утруднені через значну площу водойми – більше 5 кв. км.

«Моторний човен «Казанка», в якому рибалили четверо друзів, перевернувся за 300 метрів від берега, приблизна глибина в тому місці – 3-3,5 метра. Чоловіків, які опинилися у воді помітили місцеві рибалки та викликали швидку. О 16.00 інформація про нещасний випадок надійшла від медиків до поліції. За словами потерпілих, директор департаменту молоді, сім'ї та спорту Луцькради вирішив плисти до берега по допомогу. Перед цим він попросив друзів допомогти йому зняти верхній одяг», - розповів він.

Читайте такожУ Харкові від удару блискавки загинув рибалка

За словами Деркача, всіх чоловіків, яких дістали з води, з різним ступенем переохолодження доправили у лікарню.

Як повідомляв на своїй сторінці в Фейсбук речник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров, станом на 19.00 13 жовтня водолази-рятувальники УДСНС області обстежили близько 20 тисяч квадратних метрів дна під час безпосередніх занурень на озері Люб’язь.

«Також майже 6 гектарів дна водойми обстежили методом тралювання (за допомогою спеціальних тросів та рятувальних човнів). Пошуки ускладнюються сильним замуленням дна, видимість у воді озера становить не більше 1 метра», - повідомив Нестеров.

Довідка: озеро Люб’язь у Любешівському районі - заплавне озеро, довжина якого 3,8 км, ширина 2,5 км, пересічна глибина 2,1 м, найбільша - 3,8 м.

Раніше повідомлялося, що на Волині внаслідок бійки із застосуванням вогнепальної зброї госпіталізовано двох патрульних поліцейських та двох місцевих жителів.