Поліція затримала в Києві злодія-іноземця / УНІАН

У Києві правоохоронці затримали іноземця, який підсипав жертвам клофелін і грабував їх.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Читайте такожУ поліції відзвітували про затримання кількох груп "клофелінників" (відео)

Відео дня

Під час спільного відпочинку зловмисник підсипав у напої потерпілих речовину, від якої останні непритомніли. "Користуючись їх безпорадним станом, чоловік забирав у жертв мобільні телефони, ювелірні вироби та гроші", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що до Дніпровського управління поліції звернулася 41-річна киянка, яка повідомила, що після вживання безалкогольних напоїв з чоловіком, з яким нещодавно познайомилася, знепритомніла. Після цього, прийшовши до тями, жінка виявила відсутність двох мобільних телефонів та банківських карток.

У повідомленні сказано, що через декілька днів з аналогічними заявами звернулося ще троє іноземців, котрі на вулиці зустрілися з чоловіком, який запропонував їм продовжити знайомство у лазні, де також знепритомніли і згодом виявили відсутність особистих речей.

Підозрюваним виявився 45-річний іноземець, який два місяці тому приїхав до столиці та орендував квартиру подобово.

Під час перевірки у правопорушника виявили та вилучили гаджети потерпілих та медичний препарат, який він підливав своїм жертвам.

Фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Також працівники поліції перевіряють причетність зловмисника до вчинення аналогічних злочинів на території столиці.

Раніше поліція затримала в Києві трьох жінок, які підсипали чоловіку невідому речовину, а коли він почав втрачати свідомість – обікрали його.