Вбита була виявлена напівоголеною / фото od.npu.gov.ua

Підозрюваний у вбивстві 14-річної школярки Дар'ї Дробот, тіло якої було знайдено 3 листопада в лісосмузі в Лиманському районі Одеської області, намагався її згвалтувати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

За його словами, підозрюваного затримали вчора ввечері. На момент затримання він перебував у стані наркотичного сп'яніння, через що протягом кількох годин допитати його було неможливо.

Відео дня

Як зазначив Бех, убита була виявлена напівоголеною (без нижньої частини одягу). 15-річний затриманий визнав, що запропонував їй статевий контакт, а коли дівчинка відмовила - жорстоко побив її, а потім задушив.

На голові загиблої виявлено численні травми, які, як передбачається, отримано внаслідок ударів.

За словами Беха, підозрюваний числився в одному з ПТУ, характеризується негативно. Зокрема, його двічі затримували за грабіж. На момент скоєння вбивства перебував на умовному терміні покарання.

Читайте також9-класник убив 14-річну дівчинку під Одесою: спливли нові подробиці

За словами начальника обласного главку, підозрюваний забрав закривавлений телефон Дробот і приніс його до знайомих. Хлопець пояснив їм, що кров з'явилась внаслідок його бійки з невідомим.

Телефон здали в ломбард, а на отримані гроші зловмисник придбав наркотики.

Телефон загиблої правоохоронці вилучили в ломбарді.

Як повідомив Бех, компанія, в якій спочатку гуляли двоє неповнолітніх (убита і підозрюваний), складалась приблизно з 30 осіб віком 15-16 років.

Встановлено, що підлітки вживали спиртні напої.

Призначено низку експертиз. 15-річного зловмисника затримали в порядку статті 208 КПК України.

Кримінальне провадження відкрито п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Як повідомляв УНІАН, учора вранці в Лиманському районі Одеської області в лісосмузі було виявлено убитою 14-річну ученицю одеської школи №71.

Встановлено, дівчинка, яка проживала в Суворовському районі Одеси, 2 листопада разом із друзями відпочивала за межами міста, а потім кудись пішла з неповнолітнім хлопцем із цієї ж компанії. Не дочекавшись їхнього повернення інші підлітки роз'їхалися по домівках. Пізніше поліція повідомила про затримання 15-річного підлітка, з яким пішла дівчинка.