Підозрювані не знали, що влучили в дитину, і поїхали розважатися / UAportal

У справі загибелі 5-річного Кирила Тлявова на Київщині інспектору поліції сьогодні оголошено підозру у вбивстві через необережність.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

«Сьогодні інспектору поліції оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність», – сказав він.

Відео дня

За словами Труби, інспектор поліції стріляв по мішені, розташованій перед лісопосадкою, і не бачив будинків, які знаходилися за нею, а також не бачив дітей.

Читайте такожУ ДБР розповіли, коли завершать слідство у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова«Але він усвідомлював, що він стріляє з вогнепальної зброї. Він усвідомлював, що він порушує закон, і він міг припустити, що внаслідок його дій могли постраждати інші люди», – наголосив директор ДБР і нагадав, що відстань між інспектором та хлопчиком була 80 метрів.

За словами Труби, хлопчика доставили до районної лікарні о 16:00, але лікарі виявили кулю лише о 23:30.

«Підозрювані не знали, що влучили в дитину і поїхали розважатися, в тому числі і в нічних закладах», – сказав він.

Також Труба додав, що зброю, з якої вбили Кирила, так і не знайшли.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Кирила, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

Пізніше ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом із вже раніше затриманими двома правоохоронцями і також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайдено.

Потім прокуратура повідомила про підозру 16-річному неповнолітньому, який став ще одним фігурантом справи.