У Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» / фото УНІАН

Нацполіція в Одеській області відкрила кримінальне провадження за фактом аварії танкера "Делфі", що сів на мілину в акваторії Одеського морського порту.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Читайте такожАварія на танкері в Одесі: рівень забруднення узбережжя знизився майже у 8 разів

Відео дня

"Подію кваліфіковано за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту", - йдеться у повідомленні.

Слідство за фактом порушення правил безпеки експлуатації водного транспорту триває. 

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком до двох років або обмеження волі строком до трьох років", - додають у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» з трьома українцями на борту. Танкер подав сигнал лиха ще ввечері 20 листопада, коли потрапив у зону нагляду морського порту «Південний» (Одеська обл.). Пізніше внаслідок негоди його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі.

За даними Адміністрації морпортів, цей танкер був без вантажу.

Водолази евакуювали трьох членів екіпажу, яких доставили в лікувальні установи. Один з моряків - житель Ізмаїла Одеської області - від госпіталізації відмовився. 23 листопада з лікарні виписали капітана судна - 59-річного жителя Одеси. Повідомлялося, що в неділю відпустять додому механіка - жителя Херсонської області.

Аварія танкера призвела до значного забруднення узбережжя нафтопродуктами.

Зокрема, в. о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов заявив, що гранично допустимі норми перевищені у 157 разів.