Діти відкрили сейф у літній кухні, після чого пролунав вибух / фото: УНІАН

На Рівненщині завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, обвинуваченого у загибелі у липні цього року двох його малолітніх онуків від вибуху саморобного пристрою, який чоловік зібрав та встановив дома у сейфі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, за наслідками досудового розслідування прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 59-річного жителя Рівненщини, який обвинувачується в умисному вбивстві двох малолітніх дітей, незаконному поводженні із бойовими припасами та незаконному виготовленні вибухових пристроїв (п.п. 1, 2, 5 ч.2 ст. 115, ч. 1 ст.263, ч. 1 ст. 263-1 КК України).

В ході розслідування встановлено, що чоловік незаконно виготовив саморобні вибухові пристрої, використовуючи заздалегідь знайдені мінометні міни, які розмістив як пастки для злодіїв у металевих шафах в підсобному приміщенні власного домогосподарства.

Відео дня

У липні внаслідок вибуху одного із саморобних вибухових пристроїв, двоє малолітніх дітей отримали смертельні тілесні ушкодження.

Крім того, на подвір’ї обвинуваченого було виявлено значну кількість інших бойових припасів, вибухових пристроїв та речовин, які останній збирав на околиці смт. Смига та в подальшому розбирав на металобрухт.

Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, онуки чоловіка, прийшли до дідуся в гості, але його не було вдома.

За попередньою інформацією, діти відкрили сейф, що знаходився в літній кухні, і в той момент пролунав вибух.

Відомо, що чоловік полюбляв збирати металобрухт, а також раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, вибухівкою та боєприпасами. В домогосподарстві було виявлено ще три вибухові предмети у різних приміщеннях господарства.