Вимагачам загрожує від 3 до 7 років ув’язнення / фото ГУ НП в Дніпропетровській області

У Дніпрі учора ввечері в ході спецоперації поліція із залученням спецпідрозділу «КОРД» затримала двох зловмисників, які, вимагаючи у чоловіка неіснуючий борг, примусили його взяти кредит у банку.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, 13 листопада зловмисники затягнули в автомобіль жителя Петропавлівського району, приставили пістолет та наказали віддати їм 50 тис. грн.

«Коли чоловік повідомив, що не має такої суми, запропонували взяти кредит у банку. Побоюючись фізичної розправи, потерпілий погодився, після чого його привезли до одного з банків у м. Дніпро», - йдеться у повідомленні.

В ході розслідування поліцейські управління кримінальної поліції встановили, що до вимагання грошей причетні двоє жителів Першотравенська 25 та 32 років.

Зазначається, що членів злочинної групи затримали 4 грудня, в ході спецоперації на вул. Воскресенській у Дніпрі в момент передачі їм 25 тис. грн.

Наразі чоловіки затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Фігурантам загрожує кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), що передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Поліція встановлює інших членів угруповання та також людей, які постраждали від їхніх дій. Слідчі дії тривають.