Обшук в СІЗО триває / ru.tv8.md

У Кропивницькому слідчому ізоляторі, де 16 грудня стався бунт ув’язнених, виявили схованку із забороненими предметами.

Читайте такожБунт у СІЗО Кропивницького: поліція розслідує побиття психолога, ситуація контрольована

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України в Facebook.

Відео дня

«В рамках проведення заходів щодо підтримання правопорядку в Кропивницькому слідчому ізоляторі працівниками ДКВС викрито схованку, у якій ув’язнені зберігали велику кількість заборонених предметів», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вилучено: більше 100 літрів горілки, пристрої для нанесення татуювань, 44 мобільних телефонів, ключі від камерних дверей, біля 1,5 кг бурштину та пристрої для його обробки, а також пристрої для здійснення перекидів заборонених предметів, дріжджі та закваска для самогоноваріння, колюче-ріжучий та робочий інструмент, наркотичні засоби.

«Вилучені заборонені предмети задокументовані у встановленому законодавством порядку, буде проведено службове розслідування. Обшукові заходи в установі тривають», - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня у Кропивницькому слідчому ізоляторі ув'язнені вчинили бунт. Також один із них наніс тілесні ушкодження штатному психологу.

Регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Олег Кошовий після поїздки до СІЗО заявив, що ситуація контролюється адміністрацією.

У зв’язку з бунтом в установі ввели особливий режим.

Прокуратура Кіровоградської області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького СІЗО, що спричинила значні матеріальні збитки (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).