Місце катастрофи літака МАУ / REUTERS

Авіакатастрофа літака МАУ неподалік від Тегерана, могла статися через потрапляння двох іранських ракет російського виробництва "Тор".

Про це 9 січня повідомляє американський телеканал CNN, посилаючись на джерело серед високопоставлених чиновників.

Американський чиновник стверджує, що літак збили двома ракетами класу "земля-повітря". Він каже, що розвідка США має докази атаки Ірану, до того як літак зазнав аварії.

Відео дня

Читайте такожBellingcat надала докази того, що український Boeing збила ракета (фото)

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 9 січня, під час телефонної розмови президент Ірану Хасан Рухані запевнив президента України, що іранська сторона надасть українським експертам доступ до всіх необхідних даних для розслідування катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України».

8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ та ідентифікації тіл загиблих.