У зловмисника вилучили кілограм амфетаміну / ssu.gov.ua

У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали громадянина однієї з країн Європейського Союзу, який організував контрабанду психотропів до нашої країни.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожСБУ заблокувала масштабне підпільне виробництво небезпечних ліків (фото)«У результаті багатоходової спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організував контрабандні поставки психотропів громадянин однієї з країн Євросоюзу, який навчається в українському виші. Він також планував створити мережу їх збуту на території Харківської та сусідніх областей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переміщення в Україну партій амфетаміну, мефедрону, екстазі та ЛСД зловмисник здійснював особисто, приховуючи їх під час перетину кордону в особистих речах.

Співробітники СБУ затримали організатора каналу в Харкові під час збуту чергової партії психотропів за 200 тисяч гривень. У зловмисника вилучено полімерний пакет з амфетаміном загальною вагою майже один кілограм.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження затриманому іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда психотропних речовин в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 307 (збут психотропних речовин в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Раніше УНІАН повідомляв, як у «Борисполі» затримали туристку з партією екстазі в солодощах.