Організатор "замовив" місцевого активіста, який протидіяв незаконному видобутку бурштину / фото ssu.gov.ua

В СБУ заявили, що запобігли замовному вбивству представника однієї з громадських організацій, який публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Оперативники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ отримали інформацію, що раніше судимий мешканець Рівного підшукує через кримінальні кола виконавця для здійснення вбивства. Було встановлено, що організатор злочину "замовив" місцевого активіста, який послідовно протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону.

Читайте такожСБУ показала відео затримання організаторів подвійного замовного вбивства

"Активіст через свою громадянську позицію заважав зловмиснику налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури, а також представників кримінальних кіл", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факти збору зловмисником інформації про потенційну жертву.

"Для вчинення злочину його організатор передав "кілеру" гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати", - зазначили в СБУ і додали, що для попередження вбивства було здійснено імітування обстановки злочину.

Відео: Служба безпеки України

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили, що попередили в Івано-Франківську замовне вбивство громадянина однієї з країн Євросоюзу та затримали організаторку злочину.