Про затримання зловмисниці повідомлено консульство іноземної країни / фото: СБУ

В Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України попередили замовне вбивство громадянина однієї з країн Євросоюзу та затримали організаторку злочину.

Читайте такожСБУ показала відео затримання організаторів подвійного замовного вбивства

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби отримали інформацію, що іноземка, яка навчається в одному з вишів обласного центру, підшукує виконавця вбивства.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що жінка планує замовити вбивство свого колишнього чоловіка. Мотивом стало те, що після розлучення їхня спільна дитина залишилася з батьком, а жінку суд зобов`язав сплачувати аліменти.

Життя колишнього чоловіка зловмисниця оцінила в 4,3 тисячі доларів. При цьому вбивство мало бути скоєне за кордоном та виглядати як нещасний випадок, що забезпечило б їй алібі.

фото: СБУ

Правоохоронці затримали замовницю та «кілера» у момент передачі авансу - $500 поряд із будинком, де жінка винаймала квартиру.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України зловмисниці повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років. Заходи із попередження злочину проводились спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про затримання зловмисниці повідомлено консульство іноземної країни.

Як повідомляв УНІАН, Служба безпеки України у ході спільної спецоперації зі Службою державної безпеки Грузії запобігла скоєнню подвійного замовного вбивства на території Грузії.