Дівчата били приятельку і знімали це на відео / facebook.com/mvs.gov.ua

У Бердичівському районі на Житомирщині оголосили підозру трьом школяркам, які через хлопця жорстоко побили 14-річну дівчину і зняли все це на телефон.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Читайте такожУ Житомирі під час масових заходів на Водохреща помер чоловік

Відео дня

«21 лютого слідчі Бердичівського відділу поліції оголосили про підозру у вчинені хуліганства трьом дівчатам віком 14-15 років, причетним до побиття приятельки», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, трьох неповнолітніх школярок підозрюють у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч.2 ст. 296 ККУ).

Постраждала від побиття дівчинка нині перебуває у лікарні. Її здоров’ям опікуються медики.

Досудове розслідування триває.

У поліцейському главку нагадали, що законодавством передбачено настання кримінальної відповідальності за такі дії з 14-річного віку. Тож підозрюваним може загрожувати до 5 років обмеження волі чи до 4 років ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого у селі Хажин Бердичівського району школярки через хлопця жорстоко побили 14-річну дівчину та зняли знущання на телефон. Про подію правоохоронцям 18 лютого повідомила матір постраждалої.

Також відео цього конфлікту було опубліковано у Facebook у групі «Підслухано в Бердичеві». Там видно, як двоє дівчат-підлітків наносять потерпілій удари руками та ногами, тягають по землі за волосся.

За даними поліції, між чотирма школярками (2005 року народження) виник конфлікт нібито через хлопця. Усі вони знайомі та підтримували стосунки, хоча навчаються у різних школах.