Всіх учасників групи затримано \ Фото УНІАН

У Черкаській області затримано групу з трьох осіб, які на ходу викрадали вантаж з фури.

Читайте такожУ Київській області грабіжники обстріляли поліцейських

Як інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції у Черкаській області, протягом останнього часу до поліції почали надходити повідомлення про вчинення крадіжок речей з автомобілів на трасах в Уманському районі.

Відео дня

З метою профілактики та розкриття даних кримінальних правопорушень було організовано щоденне відпрацювання автодоріг та збільшено щільність нарядів поліції.

Зазначається, що сьогодні вночі, під час проведення профілактичних заходів на автодорогах району, працівники поліції затримали групу осіб, які здійснювали крадіжку вантажу з фури, що рухалася дорогою.

«До групи зловмисників входило три особи – дві жінки та чоловік, який перебуває у розшуку за вчинення тяжкого злочину в іншій області. Зловмисники використовували потужний автомобіль іноземного виробництва та діяли за чітко спланованою схемою. Одна з жінок керувала автомобілем та тримала дистанцію між фурою та легковиком. Чоловік, під час руху, проникав в причіп вантажівки та викидав товар на дорогу. Жінки їхали слідом та збирали товар до свого автомобіля», - йдеться у повідомленні.

Всіх учасників групи затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Під час огляду в їхньому автомобілі поліцейські виявили викрадений з вантажівки товар. Крім того, в автомобілі було виявлено обріз мисливської рушниці та набої до нього.

Речові докази та автомобіль зловмисників вилучено. За вказаним фактом Уманським районним відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу ("крадіжка") .

Правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території області.