Головного лікаря Інституту раку Андрія Безносенка побили невідомі / Фото: Facebook.com/beznosenko.andriy

У Києві вчора ввечері скоєно напад на головного лікаря Національного інституту раку Андрія Безносенка.

"Вечір середи 11 березня видався не добрим. Біля 22-ї години на мене скоєно напад під під’їздом дому двома молодчиками. Не думав, що у 21 столітті у столиці європейської держави під камерою спостереження можуть так просто напасти на лікаря. Але розумію, що деяким реально припікає", - написав Безносенко на своїй сторінці у Facebook. 

Головного лікаря Інституту раку Андрія Безносенка побили невідомі / Фото: Facebook.com/beznosenko.andriy

Відео дня

За його словами, він ніколи ні з ким не мав конфліктів, окрім як тепер в Національному інституті раку.

"Не треба бути "капітаном очевидністю", щоб зрозуміти ким і для чого це зроблено", - додав він.

Безносенко висловив сподівання, що розкриття цього злочину не становитиме великої проблеми для правоохоронних органів.

Читайте такожНа Одещині п'яний пасажир зламав ніс водієві міжміського автобуса

"Через забої голови та подерті руки вимушений перенести найближчі операції на пізніше. Несправедливість досягається двома способами: або обманом, або насильством. Дійшли до насильства. Дно. Привіт", - резюмував Безносенко.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2019 року правоохоронці затримали лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків, після цього там відбулися обшуки.

У вересні прокуратура повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу, причетним до корупційних схем у медзакладі.

Наприкінці жовтня Міністерство охорони здоров’я спрямувало до правоохоронних органів матеріали аудиту, який виявив безсистемні закупівлі та невикористане обладнання.

У лютому 2020 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівель службовими особами Національного інституту раку.