Шахраї продали священику підроблені монети на півмільйона гривень / Фото УНІАН

У Києві правоохоронці затримали зловмисників, які під приводом продажу антикваріату ошукали священика на 500 тис. гривень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, до правоохоронних органів звернувся священнослужитель, який повідомив, що у лютому придбав у раніше незнайомих йому чоловіків 150 золотих монет на суму 500 тис. гривень.

Читайте такожХакери наживаються на темі коронавірусу: IT-фахівці розповіли, як розпізнати шахраїв

Відео дня

Проте, експертиза встановила, що придбані ним монети не є золотими, а виготовлені з міді та цинку», - йдеться у повідомленні.

За кілька днів один із зловмисників знову зателефонував з пропозицією придбати ще 800 монет за 1 млн гривень.

За результатами досудового розслідування, розпочатого за фактом шахрайства, правоохоронцям вдалося встановити особи зловмисників.

Вчора, 17 березня, у ході контролю за вчиненням злочину чотирьох осіб затримали «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК під час здійснення чергової оборудки.

Під час обшуку у затриманих вилучили монети з металу білого та жовтого кольору, інші антикварні вироби, 2 тис. імітаційних купюр української гривні номіналом 500 гривень, помічені спеціальним розчином, а також інші речові докази.

Наразі затриманим особам повідомлено про підозру за ч. ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Слідчі та процесуальні дії тривають.