Псевдоволонтери отримують гроші від довірливих людей і зникають / фото УНІАН

На Тернопільщині у зв’язку з поширенням коронавірусу активізувалися шахраї, які під виглядом псевдоволонтерів грабують пенсіонерів.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, учора в одному із районів області незнайомець, представившись волонтером, запропонував чоловікові купити і принести йому необхідні ліки.

Зазначається, що пенсіонер надав на ці цілі 300 грн. Однак псевдоволонтер зник із даною сумою. Зараз його розкушують правоохоронці.

Відео дня

За даними поліції, в Україні зараз фіксують й інші схеми шахрайства, які базуються на страхах людей перед коронавірусом.

Зокрема, за інформацією правоохоронців, зловмисники представляються працівниками епідеміологічної служби і під приводом проведення дезінфекції від коронавірусу потрапляють до чужих помешкань. Люди довіряють, адже аферисти приходять у захисних костюмах та зі спеціальними приладами. Однак після візиту таких людей власники помешкань виявляють зникнення грошей та цінних речей.

Також є випадки, коли псевдоволонтери пропонують старшим людям купити і доставити їм додому харчі, однак зникають з отриманими від пенсіонерів коштами.

Поліцейські закликають громадян не довіряти незнайомцям і не впускати невідомих осіб до своїх осель.