Вказану іномарку активісти виявили в Суворовському районі / фото: Таймер

В Одесі поліція відкрила провадження за фактом використання підприємцем комуністичної символіки.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, сьогодні про автомобіль Toyota з великою наклейкою, на якій зображено портрет Сталіна, в поліцію повідомили громадські активісти.

Вказану іномарку вони виявили в Суворовському районі, на вулиці Марсельській.

Відео дня

Правоохоронці встановили особу власника автомобіля, ним виявився 45-річний місцевий житель.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Зараз за даним фактом проводиться досудове слідство.

Читайте такожНа Чернігівщині поліція розслідує наявність забороненої комуністичної символіки в одному з ресторанів (фото)

Як повідомив громадський активіст Дем'ян Ганул, власником автомобіля з наклейкою, на якій ображено портрет Сталіна є власник майстерні з ремонту техніки.

Ганул стверджує, що разом з іще одним активістом випадково побачили іномарку біля входу до цього павільйону і попросили чоловіка зняти портрет.

«Він відмовився, погодився почекати поліцію. Після прибуття патрульної поліції на місце події також прибули «бійці» неіснуючої армії «ОНР». Ми хотіли пояснити їм, хто такий Сталін, але це було безрезультатно…», - розповів Ганул.

Він зазначив, що опоненти, яких було більше ніж 20 осіб, застосовували антиукраїнську риторику, зокрема вигукували: «Бандерівські біси, геть з Одеси» та ін.

Після перепалки між громадськими активістами та їх опонентами почалася бійка, і один з активістів вистрілив у повітря.

Пізніше підприємець зняв з автомобільного скла портрет Сталіна.

Ганул зазначає, що минулого року до нього вже зверталися городяни, які повідомили, що за адресою вулиця Марсельська, 5/3 розташований павільйон ремонту техніки, де міститься «розсадник сталінізму».

Тоді, в листопаді 2019 року, він також викликав поліцію в цей павільйон, в якому було виявлено три портрети і погруддя Сталіна, а також портрет Дзержинського.