Порушника повернули на самоізоляцію / Фото: УНІАН

В Одеській області на українсько-молдавському кордоні затримано киянина, який порушив режим самоізоляції.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, чоловіка затримали прикордонники вчора ввечері в Білгород-Дністровському районі на одному з працюючих пунктів пропуску, коли порушник намагався виїхати до Молдови.

Як зазначається, чоловік мав намір перетнути держкордон, але під час перевірки його паспортних даних було встановлено, що інформацію про нього внесено до спеціальної бази.

Відео дня

Як уточнили в Білгород-Дністровському відділі поліції, цю базу створено у зв'язку з карантином з COVID-19. До неї внесено дані про всіх українців, які мають бути на самоізоляції.

«Таким чином, було встановлено, що 44-річний киянин наприкінці березня приїхав з-за кордону і підписав добровільну згоду про самоізоляцію. Однак чоловік, який проїхав на своєму автомобілі півкраїни, порушив правила: покинув місце самоізоляції і, не дочекавшись її закінчення, відправився до родичів, які проживають за кордоном», - розповіли в поліції.

Стосовно порушника складено протокол за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначається, що матеріали найближчим часом будуть направлені до суду для розгляду і прийняття рішення про санкції.

Як уточнили УНІАН у поліції, цього чоловіка, зупиненого в пункті пропуску «Старокозаче», відправили додому. Сьогодні з ним зв'язалися поліцейські, зараз він перебуває на самоізоляції.