ДБР розслідує обставини смерті чоловіка в автомобілі патрульних / Фото: УНІАН

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, розслідують у Дніпрі обставини смерті чоловіка в автомобілі патрульної поліції.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте такожНа Дніпропетровщині у багажнику авто знайшли застреленого поліцейського

Відео дня

За попередньою інформацією, 14 квітня близько 17:00 у м. Дніпро місцевий житель викликав поліцію у зв’язку з тим, що його брат почав бити батька.

«Після прибуття правоохоронців за викликом ймовірний правопорушник почав тікати від поліцейських та був затриманий у дворі сусіднього будинку. Після цього поліцейські посадили затриманого на заднє сидіння службового автомобіля та одягли кайданки (затриманий поводив себе агресивно). Через 10 хвилин чоловік перестав подавати ознаки життя. Попри надання першої медичної допомоги від поліцейських та медиків, які приїхали на виклик, врятувати життя затриманого не вдалося», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування розпочато за ознаками перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.