REUTERS

В Одесі правоохоронці затримали колишнього бойовика незаконних збройних формувань так званої «ДНР», який брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте такожУ Києві затримано бойовика "ДНР", який з пістолета поранив поліцейського (відео)

Відео дня

Встановлено, що житель Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів батальйону «Шум» Козачого союзу «Область війська Донського».

Згодом у складі вогневої групи підтримки так званої «1-ї Слов'янської бригади 1-го Армійського Корпусу МО ДНР» чоловік взяв активну участь в опорі українським військовослужбовцям і силам АТО в районі Вуглегірська, Дебальцевого, Пісків, Спартака, Логвінова, Донецького аеропорту.

Як наголошується, у 2018 році зловмисник покинув формування бойовиків і виїхав на підконтрольну територію України. Переховувався в Харкові та Києві, пізніше переїхав до Одеси, де отримав нові документи.

Зазначається, що весь цей час він ретельно приховував свою участь у НВФ «ДНР».

Співробітники СБУ затримали зловмисника в Одесі. Під час затримання він сповістив про себе неправдиві дані та надавав фізичний опір.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання бойовика вилучено комп'ютерну техніку, мобільний термінал і сім-карти, які можуть містити підтвердження його участі в терористичній організації «ДНР».

Зараз фігуранту провадження оголошено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Операція з викриття зловмисника проводилася Головним управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.