Кілька лікарняних закладів обласного центру відмовили жінці / фото: УНІАН

У Сумах співробітники поліції розслідують дії медичних працівників після смерті хворої пенсіонерки з високою температурою, яку відмовлялися прийняти до лікарні місцеві лікарні.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції області, ввечері 20 квітня до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні (СОКЛ) бригадою швидкої медичної допомоги була доставлена 79-річна жителька Путивльського району, яка з грудня минулого року проживала у доньки в обласному центрі.

Згідно із повідомленням, жінка, яка страждала на цукровий діабет, мала високий рівень цукру в крові та високу температуру тіла. Попри всі намагання бригади медиків «швидкої» надати допомогу хворій, її стан не покращився.

Відео дня

«Спроби передати немічну жінку на лікування до кількох лікарняних закладів обласного центру виявилися безуспішними: людину з високою температурою медичні установи приймати не хотіли. Після дзвінка фельдшера бригади «швидкої» до поліції, жінку взяли до приймального відділення СОКЛ, де вона й померла», – зазначається у повідомленні.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків, яке спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Слідство з’ясовує всі обставини події.