Італієць підозрюється, зокрема, в організації фінансових шахрайських схем і ухиленні від сплати податків / Фото УНІАН

В Одесі сьогодні правоохоронці затримали італійця, розшукуваного Інтерполом.

Як повідомили УНІАН в Управлінні СБУ в Одеській області, співробітники спецслужби за інформацією Українського бюро Інтерполу затримали в Одесі громадянина Італії, оголошеного в міжнародний розшук.

Італієць підозрюється, зокрема, в організації фінансових шахрайських схем і ухиленні від сплати податків. За даними італійських правоохоронців, комерсант не перерахував до бюджету майже 180 млн євро в період 2007-2014 рр.

Відео дня

Зазначається, що спочатку він був оголошений у федеральний розшук в Італії, а у вересні 2014 року – в міжнародний розшук по каналах Інтерполу.

Після отримання звернення від Інтерполу співробітники контррозвідки СБУ встановили місце перебування іноземця на території України та затримали його.

Читайте такожІнтерпол безпрецедентно довго вирішує питання щодо оголошення у розшук депутата Онищенка – НАБУ

Оперативники спецслужби передали італійця представникам Національної поліції, які затримали його за ст. 208 і ст. 582 Кримінального процесуального кодексу України. Надалі його чекає процедура екстрадиції в установленому порядку.

За даними радника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслана Форостяка, в п'ятницю в результаті спецоперації затримано «міжнародного злочинця Джузеппе Нікозі».

«Цей італієць входив до мережі злочинного синдикату, і переховувався в Одесі від міжнародного розшуку. Успішне затримання є досить вагомим досягненням, і діє в інтересах міжнародного авторитету Національної поліції України», - наголосив Форостяк.

Він додав, що участь у затриманні брав керівник Приморського відділу поліції Одеси Олександр Остроглядов.