Сутичка на Рівненщині / фото Поліція Рівненської області

На Рівненщині близько 150 бурштинокопачів вчинили спротив поліцейським і кидали в них каміння. Як повідомили кореспондента УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, інцидент стався сьогодні у другій половині дня у селі Більська Воля Володимирецького району.

Читайте такожНа Житомирщині затримали кримінального авторитета з гранатою та наркотиками (відео)

Місцеві лісівники їхали тракторами на територію заповідника, аби ліквідувати наслідки розмиття ґрунту та засипати ями у місцях незаконного видобутку бурштину. На заваді їм стали близько 40 бурштинокопачів, заблокувавши рух.

Відео дня

Лісівники викликали на допомогу поліцейських. У селі Більська Воля дорогу правоохоронцям перегородили близько 150 місцевих мешканців, які почали чинити спротив та кидати каміння у бік поліцейських. Правоохоронці використали пристрої для відстрілу гумових куль і балончики зі сльозогінним газом. Станом на 17.00 конфлікт було вичерпано.

«Попередньо, повідомлень про потерпілих не надходило», - зазначили в поліції. За фактом інциденту проводиться перевірка, за результатами якої прийматиметься процесуальне рішення.