REUTERS

На Тернопільщині 45-річна жінка взяла кредит на викрадений у знайомої паспорт.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, підозрювана працювала в одному з місцевих супермаркетів. Там потоваришувала з тернополянкою 1961 року народження. Оскільки жінка не мала де зупинитися, а знімати житло дорого, тернополянка запропонувала кімнату у своїй квартирі.

За деякий час жителька Монастирисього району поїхала додому, а до тернополянки почали дзвонити представники кредитної спілки і вимагали повернути борг. 

Відео дня

Читайте також6 жителів Житомирської області вже взяли кредит на встановлення сонячних електростанцій

Як з'ясувалося, гроші на ім'я потерпілої взяла її нова знайома. Жінка викрала паспорт тернополянки та пішла з ним у кредитну спілку. Гроші шахрайці видали, оскільки вона була схожа на власницю документу.

Жінка взяла під виплату 1,5 тис. грн, після чого поїхала до себе додому.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські сектору карного розшуку встановили особу зловмисниці. Вона у скоєному зізналася. 

Їй інкримінують статтю 190 ККУ (шахрайство) та 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).