фото ДСНС України у Житомирській області

У Бердичеві після граду в ніч на 22 вересня величиною з куряче яйце оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДСНС у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, 23 вересня у Бердичеві оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня за фактом пошкодження напередодні градом житлових будинків та порушення нормальних умов життєдіяльності населення.

Сьогодні на місці події працює оперативна група УДСНС у Житомирській області.

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині відновлено електропостачання населених пунктів, постраждалих від негоди

"На базі Бердичівської  міської ради організовано прийом заяв від громадян та проведено оцінку заподіяних негодою збитків. Зокрема, від населення надійшли заяви про пошкодження покрівель понад 1 тис. 950 приватних домоволодінь. Також потребують капітального ремонту або заміни дахи у 6 школах та 4 дитячих дошкільних навчальних закладах районного центру. Орієнтовна вартість заподіяних збитків перевищує 6,4 млн. грн",- зазначають у відомстві.

фото ДСНС України у Житомирській області

Бійці ДСНС вже почали аварійно-рятувальні роботи щодо перекриття пошкоджених покрівель листами шиферу, які зірвало з житлових будинків внаслідок сильного вітру, граду.

"Відновлювальні роботи тривають з 22 вересня і продовжаться завтра. Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС введено в дію частково план реагування на виникнення  надзвичайної ситуації  у  Бердичеві та введено режим підвищеної готовності для підприємств, установ та організацій, які залучаються для ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації", - сказано у повідомленні прес-служби відомства.