Найбільше від нападів вовків страждають села неподалік зони відчуження ЧАЕС.  На вулицях диких звірів можно побачити навіть вдень. Селяни бояться виходити з  будинків. А мисливці готують  облави. Кажуть, виною усьому голод. Він і жене хижаків у села.

Читайте такожЛіцензія на вбивство: як врятувати лосів у лісах України

Віталій Петрович розповідає, що щоранку, коли він виходив із хати, його зустрічала вівчарка Буран. Але цього разу собаки ніде не було. Біля будки побачив жахливу картину. 

«Я вихожу  дивлюсь, а там лежить півсобаки. Голова, шия і ноги», - розповідає чоловік.

Що це вчинили вовки, пан Віталій не сумнівався, довкола були сліди від їхніх лап. Та й селяни все частіше бачать хижаків. Пані Людмила якось зустріла одного на дорозі серед білого дня.

«І він мене бачив. Великий. Він стояв хвилин п’ять. Собаки вовків бояться, повтікали, а він вже, коли мене побачив, так спокійно собі пішов», - говорить жінка. 

Сільський голова каже, у навколишніх селах вже не залишилося безпритульних псів. Та й домашніх вовки перегризли вже з півсотні. І припускає, у села хижаків жене голод. 

«Розвелася більша популяція вовків. І вони вже йдуть до села. А в яке село йдуть, там де більше людей - то ні, а тут що - одна хата, друга та й все», - каже сільський голова с.Обіходи Олександр Заріцький.

Селяни припускають - вовки забігають у село з Древлянського  заповідника. Він вже за 2-3 кілометр звідси. А полювати там заборонено. Місцевий єгер це підтверджує. Каже, у лісі дичини поменшало. Багато диких кабанів вимерло через чуму. Тому вовкам не вистачає здобичі. 

«Для одного вовка півтори тонни м’яса треба. Це один вовк з’їдає 50 кіз», - розповідає єгер. 

Він додає, що готують на вовків облаву. Хоч і не приховує, що вполювати цього хижака дуже непросто.  

А поки  ж селяни намагаються у поночі на вулицю взагалі не потикатися. Та турбуються за своїх корів, свиней та телят. Адже припускають, вночі вовча зграя може пробратися у чийсь хлів.