Киянка, принижувати мати, може отримати два роки в'язниці / фото УНІАН

За систематичні образи й приниження матері 43-річної киянки, яку судитимуть за вчинення домашнього насильства, загрожує до двох років позбавлення волі.

Читайте також"Дабл-Кіл готов": 15-річний хлопець жорстокости розправівся з родичами и підхвалюючи в мережі - всі Подробиці (фото 18+)

Про це говориться в повідомленні відділу комунікації поліції Києва.

Відео дня

"Перша заява від киянки надійшло в Деснянське управління поліції ще в грудні 2019 року. Жінка поскаржилася на свою дочку, яка нецензурно висловлюється, принижує її й погрожує фізичною розправою", - повідомили в поліції.

Як прокоментував старший дільничний офіцер поліції Деснянського управління поліції Константин Слепуха, 43-річну кривдницю поставили на відповідний облік і надалі склали чотири протоколи за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"70-річна потерпіла проживає разом з дочкою, яка в стані алкогольного сп`яніння провокує конфлікти. Під час сварок жінка принижує матір і загрожує їй фізичною розправою", - додав поліцейський.

На основі проведених регулярних документувань фактів насильства в сім'ї слідчі Деснянського управління поліції відкрили кримінальне провадження і повідомили правопорушниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Зараз досудове розслідування завершено та обвинувальний акт спрямований до Деснянського районного суду.

Правоохоронці звернулися до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства і повідомляти про це по спецлінії 102.