ГБР взялося за посадовця-мільйонера / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому високопосадовцю правоохоронного органу, який "забув" задекларувати мільйонні статки. Про це йдеться у повідомленні на сайті Бюро.

Зазначається, що йдеться про колишнього першого заступника департаменту одного з центральних правоохоронних органів. Він підозрюється у декларуванні недостовірної інформації на мільйони гривень.

"Полковник під час перебування на посаді та після звільнення із правоохоронного органу мав на банківських рахунках в національній та іноземній валютах понад 12 млн грн. Проте, чоловік умисно не відобразив ці статки у своїй декларації", - зауважили у ДБР.

Відео дня

Так, екс-правоохоронець підозрюється у декларуванні недостовірної інформації, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 2000 прожиткових мінімумів (ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Водночас на сайті Офісу генпрокурора зазначається, що за їхнього процесуального керівництва про підозру у декларуванні недостовірної інформації повідомлено колишньому першому заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про Андрія Аносова.

Раніше керівництво України у листі про наміри до керівництва Міжнародного валютного фонду зобов'язалося повернути обов'язкове декларування доходів чиновників.

Як вказується у Меморандумі із МВФ, дедлайн на відновлення функції Національного агентства з питань запобігання корупції перевіряти декларації про активи встановлено до кінця липня 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: