Найагресивніших з нападників вже затримано / фото Думська.

В Одесі прихильники традиційних сімейних цінностей напали на учасників акції ЛГБТ.

Як передає кореспондент УНІАН, напад стався в центрі Одеси, де представники ЛГБТ-спільноти в рамках фестивалю квір-культури «Одесапрайд-2020", проводили акцію "майбутнє творять небайдужі!».

Читайте такожВ Одесі прихильники сімейних цінностей побилися з поліцією через ЛГБТ, є затримані (відео)

Відео дня

Представники зазначеного співтовариства і громадяни, які вирішили їх підтримати, зібралися на Думській площі, біля мерії, куди перенесли акцію, заплановану спочатку біля пам'ятника Дюку де Рішельє.   

До місця її (акції) проведення прийшли десятки молодих чоловіків, більшість яких у чорному одязі. Поліцейські, що забезпечують громадський порядок на площі, «взяли в кільце учасників акції, щоб захистити від нападників.

Противники ЛГБТ почали нападати на правоохоронців, штовхати їх, звинувачуючи в тому, що вони «на боці» людей нетрадиційної статевої орієнтації. При цьому вони використовували ненормативну лексику щодо ЛГБТ, кидали яйця, картоплю і використовували сльозогінний газ. 

Учасники вищеназваної акції скандували: "Ні - ненависті!", їх опоненти - "Смерть - ЛГБТ!", "Слава нації...!", а також вигукували гасла, що полягали в образах ЛГБТ.

Затримання

Поліцейські затримали понад 10 чоловіків, які поводилися найбільш агресивно.

За попередніми даними, постраждав один поліцейський і кілька учасників акції ЛГБТ.

Зараз представники ЛГБТ вже залишили площу під охороною поліції.  

Що планувалося

Як пояснили представники оргкомітету фестивалю, захід, на який вони зібралися, мав пройти у форматі "живого ланцюга підтримки" під гаслом "майбутнє творять небайдужі!». Ця була акція запланована замість традиційного "маршу рівності", який скасували через пандемію COVID-19.

Хронологія подій

30 серпня 2020 року близько півсотні представників організації "Традиція і Порядок" зібралися на Приморському бульварі біля місця ходи "Маршу рівності", який планували провести представники ЛГБТ.