Частину пожеж ліквідували / REUTERS

Пожежі поблизу Сєвєродонецька і села Половинкине Старобільського району Луганської області ліквідовано.

Про це прес-центр штабу операції Об'єднаних сил інформує у Facebook.

Разом з тим зазначається, що локалізація пожеж в населених пунктах Кряківка, Старий Айдар, Старобільськ, Золоте та Станиця Луганська триває.

Відео дня

Читайте такожПожежі на Луганщині: у Станиці Луганській палає вся вулиця, лунають вибухи (фото)

"Так, наразі ліквідовано 2 пожежі, зокрема, у районі населених пунктів Половинкине та Сєвєродонецьк. Окрім того, вже локалізовані осередки загоряння неподалік Трьохізбенки, Новоолександрівки, Артема, Болотеного, Підлісного", - мовиться у дописі.

Триває локалізація пожеж в населених пунктах Кряківка, Старий Айдар, Старобільськ, Золоте та Станиця Луганська.

До ліквідації пожеж залучено майже 600 осіб особового складу та понад 7 десятків одиниць інженерної й спеціальної техніки Збройних сил.

Що відомо про пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64 пожеж, які в результаті сильного вітру швидко поширилися на значну площу - близько 9,3 тис.гектарів.
  • За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
  • За даними рятувальників, внаслідок пожеж загинули 9 людей, 14 були госпіталізовані.
  • У штабі ООС причиною масштабних пожеж називають обстріли з боку бойовиків. Через вогонь припинив роботу пункт пропуску "Станиця Луганська".