Максим Плохой - це псевдонім луцького терориста / скріншот

Луцького терориста, що захопив автобус із пасажирами, насправді звати Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.

Про це повідомляє видання "Волинські новини" із посиланням на джерела.

Видання зазначає, що прописаний він офіційно в місті Дубно.

Відео дня

"Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих та навіть після виходу з в’язниці перебував у полі зору поліції. Зі слів людей, які його опізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації", - пишуть "Волинські новини".

Також стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні.

Читайте такожЗахоплення заручників у Луцьку: терорист опублікував свої вимоги (фото)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці на Театральному майдані у центрі Луцька озброєний чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами.

В області введено оперативний план "Заручник", СБУ введено план "Бумеранг". Із зловмисником ведуться перемовини. Центр міста перекрито поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення "існуючою системою в Україні", відмовився виходити і відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Відомостей про постраждалих наразі немає.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

За інформацією заступника глави Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, зловмисник, який захопив автобус з пасажирами, зателефонував до поліції і представився як "Максим Плохой". На місце події для кооринації дій правоохоронців вилетів голова МВС Арсен Аваков.