Терорист, який захопив автобус з людьми / Скріншот

У Нацполіції повідомили, що чоловік, який захопив автобус із заручниками в Луцьку, має психічні розлади й нещодавно перебував на обліку у психіатра.

Загроза для людей реальна, бо він дійсно має зброю, яку вже продемонстрував правоохоронцям, повідомило видання APnews.

Читайте такожЗаручники в Луцьку: дружина захопленого терористом чоловіка змогла зв’язатись з ним телефоном

Відео дня

Частина особистостей пасажирів автобуса вже також відома.

Сам чоловік стверджує, що автобус замінований, а крім того, що в місті є ще один автомобіль з вибухівкою. Зараз ця інформація перевіряється, по місту працюють мінери.

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі в Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площу оточили спецзагони. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За наявною інформацією, в заручниках у терориста перебувають близько 20 осіб.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава - це перший терорист". Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також повинен записати відеозвернення президент Володимир Зеленський. Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

Правоохоронці вже порушили кримінальну справу про захоплення заручників.