У Миколаївській області затримано окупаційного "старосту" / фото ssu.gov.ua

На Миколаївщині затримано чоловіка, який допомагав окупантам, перебуваючи на посаді "старости" у двох населених пунктах.

Зловмисником виявився місцевий житель одного з селищ Шевченківської об’єднаної територіальної громади, про це повідомила прес-служба СБУ.

"Він добровільно обійняв посаду "старости" у двох населених пунктах, де виступав посередником між окупантами та місцевими жителями. Перебуваючи на посаді, він допомагав агресору в укріпленні позицій, а саме передавав викрадене майно громадян на потреби російських окупаційних угруповань на південному фронті", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За даними слідства, цей місцевий житель ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів і навіть налагодив контакт з одним із ватажків їхніх угруповань.

Встановлено, що він особисто передавав транспортні запчастини загарбникам для облаштування казарм та ремонту військової техніки РФ. Крім цього, він організував постачання питної води і харчових продуктів до пунктів тимчасової дислокації ворожих військ.

У Миколаївській області затримано окупаційного "старосту" / фото ssu.gov.ua

Після звільнення району зловмисник намагався сховатися й уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили його, встановили місце перебування і затримали.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ситуація в Миколаївській області під час війни з Росією - важливі новини

Збройні сили України звільнили майже всю територію регіону. Під контролем російських загарбників знаходиться лише Кінбурнська коса, розташована на північному заході Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) прогнозували, що у разі звільнення Кінбурнської коси захисники України зможуть активізувати військову діяльність у морі та отримати можливість переправитися на лівобережжя Дніпра.

Вас також можуть зацікавити новини: