На Луганщині росіянин попросив політичного притулку в Україні / фото dpsu.gov.ua

У Луганській області затримали громадянина Росії, який втік до України, аби попросити притулку.

Про це повідомили у Відділі комунікацій із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби.

Прикордонники затримали 33-річного громадянина РФ у понеділок, 26 жовтня, біля населеного пункту Діброва. У нього був лише армійський рюкзак з набором для виживання, мобільний телефон та кілька тисяч російських рублів. Усі речі, стверджував чоловік, він придбав у спеціалізованому магазині.

Відео дня

Росіянин повідомив, що родом із Казані. З 2008 року, за його словами, він очолював філіал організації, діяльність якої спрямована на зміну влади у Росії. З 2016 році активно підтримував у соціальних мережах і матеріально український полк «Азов».

«За свої погляди неодноразово був засуджений та, зважаючи на часті погрози, можливе нове ув’язнення та, побоюючись за своє життя та здоров’я, вирішив втекти з країни», - йдеться у повідомленні.

Під час складання прикордонниками протоколу про адміністративне правопорушення затриманий звернувся із заявою, адресованою компетентним органам, про визнання його біженцем на території України або особою, яка потребує додаткового захисту. Наразі триває правова оцінка діям іноземця.

Вас також можуть зацікавити новини