У двох містах невідомі особи обмежили подачу газу / Чернівцігаз

Одразу в двох містах на заході України тисячі квартир були позбавлені газопостачання через дії невідомих осіб. Мова йде про Чернівці та Івано-Франківськ.

Чернівці без газу: що сталося

Напередодні прес-служба АТ "Чернівцігаз" повідомила про те, що близько тисячі квартир в обласному центрі залишилися без газу через умисні дії з перекриття засувки. Як уточнюється, невідомими особами була перекрита засувка на газопроводі по вул. Хотинській. Через це газопостачання було припинено до багатоквартирних будинків на вулицях Хотинській та Луговій. 

"Переважна більшість квартир, обладнані газовими плитами і використовують газ для приготування їжі", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці та газовики, які прибули на місце інциденту, розцінили такі дії зловмисників як самовільне втручання в роботу газорозподільної системи. За це передбачена адміністративна відповідальність та відшкодування збитків.

"Над відновленням газопостачання масиву наразі посилено працюють бригади аварійно-диспетчерської служби АТ "Чернівцігаз". Однак, це потребує часу та значних матеріальних витрат компанії, адже для відновлення подачі газу фахівці "Чернівцігаз" мають потрапити у кожну квартиру, аби перевірити відсутність витоків газу", - повідомили у компанії.

Про відновлення газопостачання поки окремо не повідомлялося.

Що сталося в Івано-Франківську

Міський голова Руслан Марцінків вночі повідомив, що напередодні о 22:30 ПАТ "Івано-Франківськгаз" отримало повідомлення про аварійне вимкнення газопостачання у будинках на вулицях Коновальця, Довженка, Мазепи, Дудаєва, Січинського, Василишина, Шевченка, Дорошенка, Чорновола та в селі Крихівці. Попередня причина - перекриття засувки на розподільному газопроводі невідомими особами.

Читайте такожНа Львівщині через підпал сухої трави загорівся газопровід (відео)

Через інцидент було призупинено роботу п'яти котелень, які забезпечують теплом 558 багатоквартирних житлових будинків та кілька лікарень, де перебувають сотні хворих та медперсоналу.

"Всього без теплопостачання 558 багатоквартирних житлових будинки та 3 лікувальних заклади. По встановленню місць відключення газопостачання працюють аварійні бригади ПАТ "Івано-Франківськгаз", - написав мер міста.

Інші новини, які можуть вас зацікавити