Слідчі ДБР навідалися до Одеської ОВА / фото УНІАН

Працівники Державного бюро розслідувань в четвер, 2 лютого, навідалися до Одеської обласної військової адміністрації.

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, охоронці намагалися не пустити працівників бюро.

"ДБР прямо зараз зайшли в Одеську військову адміністрацію. Будуть нові арешти? Що цікаво, то охорона ОВА намагалась не впустити ДБР в будівлю ОВА", – написав він.

Відео дня

ДБР та ОВА наразі не коментували ситуацію. Днем раніше також з'являлися повідомлення про проведення слідчих дій в ОВА.

Оновлено (12:29): Прес-служба Одеської обласної прокуратури повідомляє про затримання заступника начальника одного з управлінь департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової (державної) адміністрації.

За даними слідства, посадовець вимагав від представника підприємства 60 тисяч доларів за неперешкоджання в отриманні та надання дозволу на виділення в оренду землі. Зокрема, йдеться про ділянки 4 га та 1 га на узбережжі річки Дунай в місті Рені для ведення господарської діяльності.

Правоохоронці затримали посадовця біля приміщення Одеської ОВА одразу після одержання частини коштів - 40 тисяч долларов.

В обласному управлінні СБУ зазначають, що вказаний посадовець налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців.

"За різні суми хабарів він пропонував комерсантам своє сприяння у "безперешкодному" виділенні земельних ділянок у південному регіоні.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. В прокуратурі та СБУ не повідомляють, чи пов'язані сьогоднішні слідчі дії із цією справою. 

Обшуки в Одеській ОВА 

В середу, 1 лютого,  генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що в Одесі викрито посадовця обласної військової адміністрації на хабарі сумою 40 тисяч доларів.

"Посадовця Одеської ОВА викрито на хабарі в 40 тис. дол. за махінації з землею", - повідомив Костін.

Ймовірно, йшлося про співробітника департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

Водночас місцеві Telegram-канали повідомляли, що слідчі дії проводились на проспекті Шевченка – у будівля Одеської обласної військової адміністрації.

Вас також можуть зацікавити новини: