За попередніми даними, чоловік був п'яним / фото Миколи Покровського

Сьогодні в Одесі озброєний чоловік намагався пробратися на танкер «Делфі» (Delfi), який зазнав катастрофи біля узбережжя в листопаді 2019 року.

Як повідомив прес-секретар одного з віце-мерів Одеси Микола Покровський, на пляжі «Дельфін», неподалік від танкера, встановлено пост комунального закладу «Рятувально-водолазна служба».

«Сьогодні, приблизно о 10:30, було помічено чоловіка, який намагався по траверсу (пірсу - УНІАН) дістатися танкера. Рятувальники зупинили порушника, але він поводився неадекватно і погрожував їм», - повідомив Покровський.

Відео дня

За попередніми даними, чоловік був п'яним. Рятувальники затримали порушника і викликали поліцію, якій його передали.

На місці працювала слідчо-оперативна група, яка знайшла у зловмисника травматичний пістолет і ніж.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. В результаті аварії танкера було забруднено узбережжя.

Також з'ясувалося, що у танкера були проблеми з судновими документами. У якості однієї з версій обговорювалася можливість його участі в незаконній дозаправці суден, але Держприкордонслужба даний факт не підтвердила.

У лютому 2020 року прокуратура повідомила капітану танкера про підозру за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) КК України.

За версією слідства, зокрема, він проігнорував попередження про шторм і відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу і безпеку в акваторії Одеського морського порту. Це призвело до аварії. Надалі це судно почало дрейфувати і потрапило на мілину в акваторії порту.

Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його цілим. Однак судно так і не прибрали з мілини в обіцяний термін через карантин у зв'язку з розповсюдженням COVID-19.