Мешканка села Люхча Рівненської області палила суху траву на городі, але полум’я поширилося всім полем і ледь не дійшло до приватних будинків.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також"Краща студентка на курсі": що відомо про Дар’ю Косенок, яку вбили у Львові

Спершу тамтешні селяни пробували самі загасити пожежу, але вітер лише роздмухував вогонь, тому на допомогу покликали рятувальників.

Винуватицю, котра розвела багаття на городі, застерегли від можливих наслідків спалення сухої трави й виписали протокол. Їй загрожує штраф у розмірі до 1360 гривень.

За словами правоохоронців, протягом тижня таких протоколів вони склали понад 10. Рейди селами здійснюють інспектори з доброустрою і рятувальники.

Спалювання сухої трави в Україні

  • В Україні складається загрозлива ситуація зі зростанням кількості пожеж і площ їх поширення, особливо в природних екосистемах, лісах, сільськогосподарських угіддях через масові порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.
  • У 2020 році на 50% в порівнянні з 2019 роком збільшилася кількість пожеж в природних екосистемах, а також збільшилася загальна площа, охоплена вогнем - в 4 рази (2020 рік - 23 тис. 791 пожежа, 69 тис. 615 га, 2019 рік - 16 тис. 36 пожеж, 17 тис. 249 га). Також сказано, що в державному лісовому фонді кількість пожеж збільшилася більш ніж в 4 рази, а Площа - в 42 рази в порівнянні з минулим роком.
  • Минулого року через спалювання сухої трави в Україні сталося кілька великих пожеж. Наприклад, в Житомирській області горіло майже все село.