Гасіння пожежі ускладнюється сильним поривчастим вітром / фото "Общежитие", Артем Гетьман

Біля Крамоторську Донецької області триває ліквідація нової масштабної лісової пожежі.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС Донецької області.

Повідомлення про пожежу на території м. Краматорськ, поблизу смт Біленьке надійшло до рятувальників у неділю, 27 вересня, о 13:05. До місця виклику було направлено сили та засоби 12 державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

«По прибуттю до місця пожежі було встановлено, що відбувається горіння лісової підстилки та сухої трави на відкритій території. Після проведення розвідки пожежі керівником гасіння пожежі, для недопущення розповсюдження вогню, було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів. Гасіння пожежі ускладнюється сильним поривчастим вітром», - йдеться у повідомленні.

фото "Общежитие", Артем Гетьман

Відзначається, що о 14:10 пожежу було локалізовано. Вогнем знищено лісова підстилка на площі 2 га та суха трава на відкритій території на площі 4 га. Інформація щодо загиблих та постраждалих внаслідок пожежі не надходила.

«О 19:40 надійшла інформація про те, що спостерігається виникнення додаткових осередків горіння, викликаних ймовірним підпалом невідомими особами», - повідомили рятувальники.

фото "Общежитие", Артем Гетьман

Інформацію про можливий підпал передали до Національної поліції м. Краматорськ.

Станом на 23:00 триває ліквідація пожежі, загрози розповсюдження пожежі немає. Всього до гасіння пожежі залучено 38 чоловік та 8 одиниць техніки, з них від Головного управління залучено 34 чоловіка особового складу та 7 одиниць техніки, від ДП «Слов’янський лісгосп» – 4 чоловіка та 1 одиниця техніки.

Про пожежу на своїй сторінці у Facebook повідомив і мер Краматорська Андрій Панков.

«Причину загоряння не встановлено, та все більше свідчень про те, що цьому могло послужити недбале поводження з вогнем», - заявив він.

фото "Общежитие", Артем Гетьман

Місцеве видання "ОбщеЖитие" опублікувало фото та відео надзвичайної ситуації.