Внаслідок сутичок є постраждалі / скріншот з відео

Біля Апеляційного суду в Києві, який залишив під вартою ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, сталися сутички активістів з силовиками.

Про це з місця події повідомляє Громадське.

Прихильники Антоненка незгодні з тим, що його залишили під вартою. Вони намагалися перекрити дорогу автозаку з обвинувачуваним на виїзді із суду.

Відео дня

У відповідь силовики відтіснили людей від спецавтівки та перекрили вулицю Солом'янську, щоб пропустити автозак.

Повідомляється, що один із силовиків наздогнав учасника акції та штовхнув його в спину. Потерпілим виявився співзасновник партії «Демократична сокира» Віктор Трегубов.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Стас Козлюк, посилаючись на дані очевидців, під час сутичок один з активістів отримав удар в голову, після чого постраждалого забрала швидка.

Увага! Відео містить нецензурну лексику!

Читайте такожСправа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

Справа Шеремета: хронологія судового процесу

  • Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. 11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.
  • За словами керівника юридичної фірми «Сенс Консалтинг» Леоніда Маслова, Антоненко вже виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко - «лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок». Крім того, підозрюваних звинувачують у знищенні автомобіля, в якому був Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 25 серпня в суді всі троє обвинувачуваних вимагали, щоб їхню справу розглядав суд присяжних.
  • За авторозподілом від 9 вересня було визначено троє основних присяжних: Григорій Фірсов, Наталя Глоба, Юрій Михайленко і двоє запасних - Юрій Федоренко, Людмила Яковенко.
  • Таким чином справу проти Антоненка, Кузьменко та Дугарь розглядає суд присяжних у складі 2 професійних суддів та трьох присяжних.
  • 28 вересня суд присяжних у Шевченківському райсуді Києва залишив Антоненка під вартою.
  • Також того дня у суді прокурор зачитав обвинувальний акт у справі.