Правоохоронці повідомили про підозру екс-заступнику міністра інформації терористичної організації «ДНР» / фото REUTERS

Правоохоронці повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної організації колишньому заступнику міністра інформації так званої «ДНР».

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, колишньому заступнику міністра інформації так званої «ДНР» повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації (ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Читайте такожНа Київщині викрили осередок міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" (фото, відео)

Відео дня

За даними слідства, у 2014 році громадянин України вступив до терористичної організації «ДНР» і брав участь у її діяльності. Зокрема, він вчиняв насильницькі дії до полонених військовослужбовців Збройних сил України. У червні 2015 року підозрюваного було призначено на посаду так званого «заступника міністра інформації «ДНР», він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди цієї терористичної організації. Також чоловік брав участь у публічних заходах, на яких закликав до участі в незаконних виборах на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей та до приєднання так званих «ДНР» і «ЛНР» до Російської Федерації.

Прибувши до Києва поплічник окупантів відразу почав працювати політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур / фото СБУ

Наразі слідчому судді подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисник виступав за відокремлення Донбасу від України / фото СБУ

Інші новини на тему