У лікарні запевняють, що діяли за процедурою / фото ua.depositphotos.com

У Кривому Розі на Дніпропетровщині помер 14-річний хлопчик, якому нещодавно видалили зуб.

Як розповіла речниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон, напередодні дитина відвідувала стоматолога, інформує Суспільне.

За її словами, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 140 Кримінального кодексу України. Лікарю може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Відео дня

У лікарні розповідають, що хлопчик звернувся до стоматології з болем у зубі. Там запевняють, що медики діяли за процедурою, зуб дитині видалили.

"Допомога надана в повному обсязі відповідно до наших нормативних документів. Лікар зобов'язаний був надати цю медичну допомогу, після чого пацієнта відпусти додому. З ним були присутні його родичі. І потім, через якийсь час, цей пацієнт у зв'язку з погіршенням стану був госпіталізований", – розповіла директорка лікарні.

Вона зазначила, що причину смерті дитини визначить експертиза.

"На сьогодні, судячи з того, як розгорталися події, можемо говорити про різні моменти, медичні складові, тому що не все так однозначно… Відповіді на всі запитання може дати тільки експертна комісія. Експертиза буде", – заявила директорка.

Випадки смертей дітей та дорослих після візитів до стоматолога

Торік у листопаді у Тернополі в стоматологічній лікарні помер хлопчик, якому не виповнилося і двох років. Йому лікували зуби під загальним наркозом. Через падіння кров’яного тиску під час лікування хлопчика доставили у реанімацію, де він помер. За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті – гостра легенево-серцева недостатність. 

У грудні після відвідування приватної стоматологічної клініки у Львові впав у кому 5-річний хлопчик. Дитині вирішили видалити зуби під загальним наркозом. Під час операції у нього зупинилося серце, хлопчика перевели до реанімації. Йому констатували смерть мозку. Дитина померла 13 січня. 

А вже у січні на Рівненщині під час візиту до стоматолога померла 50-річна жінка. Вона лікувала зуби з використанням седації. Після чого перестала дихати. 

Вас також можуть зацікавити новини: