Поліція зробила імітацію вбивства / фото Нацполіція

В Одесі правоохоронці затримали киянина, який замовив убивство київського IT-комерсанта.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, вчора, 30 серпня, прокурори, поліцейські і співробітники регіонального УСБУ затримали замовника вбивства.

Читайте такожУ Києві судитимуть дівчину, яка з метою помсти замовила розбійний напад на колишнього хлопця

Зокрема, до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що один із засновників криптовалютного інвестиційного фонду замовив убивство свого колишнього співробітника. За даними прокуратури, причиною для вбивства на замовлення стало те, що потенційна жертва, дізнавшись про наміри зловмисника привласнити кошти і криптовалюту інвесторів, вирішила його викрити.

«Замовник підшукав «кілера» і пообіцяв за вбивство 5 тис. доларів. З метою захисту життя і здоров'я постраждалого правоохоронці імітували зникнення і вбивство жертви», - повідомили в прес-службі.

Як повідомили в прес-службі УСБУ, правоохоронці запобігли замовному вбивству київського IT-комерсанта, замовника затримано.

«Оперативники спецслужби встановили, що житель Києва підшукує кілера для вбивства бізнес-партнера. Замовник мав конфлікт з постраждалим через спільну угоду у відомій компанії, яка займалася криптовалютою», - повідомили в спецслужбі.

Поліція зробила імітацію вбивства / фото Нацполіція

Правоохоронці провели в Голосіївському районі Києва імітацію зникнення людини, а відтак - її вбивства, після чого повідомили про «виконання» замовлення.

Як уточнили в регіональному главку Нацполіції, зловмисник замовив убивство 31-річного підприємця, з яким у нього був «гострий фінансовий конфлікт» у сфері обігу криптовалюти. За даними поліції, імітацію вбивства було здійснено після того, як 37-річний замовник передав «виконавцю» завдаток - 2,5 тис. доларів.

Зараз зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру за ч.2 ст.15 п.6, 11 ч.2 ст.115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України. До суду спрямовано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу. За вчинене йому загрожує довічне позбавлення волі.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Новини, які також можуть вас зацікавити: