У результаті стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля / фото kiev.informator.ua

Правоохоронці не намагаються встановити замовників вбивства депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив адвокат родини Соболєвих Єгор Бодров.

Він зазначив, що до самого дня вбивства 1 грудня минулого року група людей вивчала переміщення Соболєва на місці майбутнього злочину. Це, як він стверджує, молодики з організації "Традиція і порядок".

Відео дня

"Ми всі знаємо, що підозрюваний в організації убивства Юсуп Абуєв перебуває у міжнародному розшуку. Але ще у листопаді він був підозрюваним в іншій справі, проте це не завадило йому готувати вбивство, хоча він уже був у полі зору правоохоронців, як і організація, до якої він мав стосунок, - "Традиція і порядок". Андрій Лаврега, який підозрюється у вбивстві дитини і замаху на Соболєва, також був у розробці СБУ ще до скоєння цього злочину. Органам слідства ще у грудні було відомо про ряд осіб, які здійснювали розвідку місця перебування Соболєва біля ресторану "Маріо" і зникли звідти за годину до вбивства. Але вони донині не допитані", - заявив адвокат.

Читайте такожСмерть дитини у нелегальному садочку Запоріжжя: власницю підозрюють в умисному вбивстві

Говорячи про замовників цього злочину, адвокат зазначив, що слідство досі не має підозрюваних і формально підходить до розслідування.

«Визначені слідчі і прокурори - 15 слідчих і 17 процесуальних керівників, але фактично справою займаються двоє слідчих, які фізично не в змозі забезпечити належне розслідування», - сказав Бодров.

Він також додав, що замовників замаху на життя Соболєва досі не встановлено.

«Десь через місяць провадження по стрільцях і їхніх пособниках буде в суді, і тоді ми побачимо, чи відпрацювали слідчі інформацію самого Соболєва щодо ймовірних замовників. Мова йде про колишніх суддів Вищого госпсуду Татькова та Ємельянова та адвоката Руслана Браславського, також екс-нардепа Олександра Грановського, бізнесмена з Маріуполя Миколи Будики. Всі дії у рамках слідства на 99% спрямовані на виконавців вбивства, а по встановленню замовників ніяких дій не відбувається», - заявив Бодров.

Він також повідомив, що раніше під тиском адвокатів Соболєва більшість з цих осіб буди допитані, але жоден не погодився на проведення перевірки їхніх свідчень на поліграфі.

"Це є підставою для їх відпрацювання слідством сьогодні", - впевнений адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня 2019 року в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП «Солідарність», власник ресторану «Маріо» Соболєв.

У результаті стрілянини загинув трирічний син депутата, який перебував у салоні автомобіля.

2 грудня поліція повідомила про затримання двох підозрюваних у вбивстві дитини, наступного дня їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за пп. 2, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

4 грудня суд заарештував обох підозрюваних без права на внесення застав.

За даними Офісу генпрокурора, наразі шістьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, четверо осіб перебувають під вартою, двоє - у міжнародному розшуку.

15 січня 2020 року Соболєв і його дружина оголосили про виплату винагороди у розмірі 2 млн грн тому, хто допоможе вийти на замовника вбивства.

У лютому Соболєв заявив про підготовку нового замаху на нього і його сім'ю.