Поліція встановила вірогідного вбивцю Антоніни Шпір / фото соцмережі

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві працівниці Верховної Ради влітку 2019 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Він нагадав, що в липні минулого року на Київщині було знайдено тіло жінки.

Відео дня

За словами Нєбитова, поліція відпрацювала усі схожі випадки пограбування жінок.

«Ми розуміли, що є особа, яка, на жаль, скоїла злочини у Київській області, Житомирській області. І наразі нами було виділено таких 5 фактів, за якими жінки повідомили про насильство відносно себе або намагання скоїти насильство, у тому числі і пограбування», - сказав він.

У ході слідства вдалося вийти на раніше судиму особу. Його затримали.

«Ним виявився громадянин України, який неодноразово був судимий за корисливо-насильницькі злочини. Востаннє він відбував покарання - у 2011 році йому було визначено покарання за грабіж у вигляді 5 років позбавлення волі, у 2016 році він вийшов на волю", - повідомив Нєбитов.

За його словами, встановлено, що 29 червня 2019 року підозрюваний побачив жінку, яка йшла через поле з автобуса, підійшов до неї ззаду, напав, пограбував, затягнув на кукурудзяне поле і вбив. «Вбив за те, що вона почала кричати», - сказав Нєвитов.

«На сьогодні ми маємо 5 фактів, за які особа буде нести відповідальність. Його дії кваліфіковано за статтями Кримінального кодексу 187 (розбій), 115 (вбивство) та 152, 153 (згвалтування, задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом)», - уточнив він.

Читайте такожНазвано ймовірну причину смерті гардеробниці Верховної Ради

Керівник поліції області додав, що цей чоловік ніколи не працював і жив виключно за рахунок пограбувань жінок, жив під видуманими даними, тому поліції було важко його встановити.

Вбивство працівниці Ради: що відомо

У червні 2019 року у полі на Київщині було знайдено вбитою Антоніну Шпір, яка працювала в гардеробі Верховної Ради.

Антоніна Шпір поїхала на дачу і не повернулася. Проводилися оперативно-розшукові заходи. Її знайшли знайомі, які прочісували місцевість після зникнення.

Смерть жінки настала внаслідок механічної асфіксії. На її шиї знайшли сліди удушення.