ДБР розслідує смерть українського військового / фото ДПСУ

Через загибель українського військовослужбовця територіальнії оборони на білоруському кордоні відкрито справу про порушення правил несення бойового чергування.

Про це Громадському розповіли у Державному бюро розслідувань. За їх даними, інцидент стався 25 лютого близько 02:00 поблизу села Тур Ковельського району Волинської області. "Військовослужбовці за командою командира відкрили вогонь на ураження після повідомлення про появу невідомих осіб поблизу лінії кордону України з Білоруссю", - розповів директор територіального управління ДБР у Львові Руслан Ляшко.

Один військовослужбовець отримав поранення, він загинув під час транспортування. Слідчі допитали свідків та призначили відповідні експертизи. Додаткову інформацію не розголошують, оскільки вона містить таємницю досудового розслідування.

Відео дня

Ляшко відзначив, що у львівському управлінні ДБР це перше кримінальне провадження щодо порушення правил несення бойового чергування з початку повномасштабої війни.

Загибель військового на кордоні: що відомо

Нагадаємо, що наприкінці лютого речник бригади ТРО Волині повідомив про загибель свого підлеглого Сергія Панасюка. За його словами, чоловік загинув під час виконання бойового завдання.

У поліції тоді зазначили, що постріли здійснювались не з боку Білорусі. Було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "умисне вбивство".

Сергію Панасюку було 33 роки, він потрапив у лави територіальної оборони на початку повномасштабної війни. У чоловіка залишилися діти.

Вас також можуть зацікавити новини: