Чоловік захопив автобус із заручниками у Луцьку / фото УНІАН

Правоохоронці закликають жителів Луцька не наближатися до місця проведення спецоперації зі звільнення заручників та не нагнітати обстановку в соцмережах.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства внутрішніх справ.

"Територія середмістя Луцька залишається перекритою задля гарантування безпеки громадян. Правоохоронці звертаються до містян із проханням не наближатися до місця події та не нагнітати обстановку в соцмережах", - сказано в ньому.

Відео дня

У відомстві додали, що усі задіяні сили скоординовано працюють задля якнайшвидшого звільнення заручників.

Читайте такожУ центрі Луцька пролунали вибухи

На місці перебувають міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та перший заступник голови Служби безпеки України – керівник антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький, працюють усі служби поліції.

Захоплення автобусу в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.  За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 людей.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

У Нацполіції повідомили, що чоловік має психічні розлади й нещодавно перебував на обліку у психіатра. За інформацією ЗМІ, луцького терориста, що захопив автобус із пасажирами, насправді звати Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.