В будівлю поліції в Луцьку стріляли / volyn.com.ua

У Луцьку невідомі стріляли у вікно приміщення Головного управління Нацполіції в Волинській області, де наразі проводить нараду очільник МВС Арсен Аваков.

Читайте такожУ центрі Луцька пролунали вибухи

Про це повідомляє «Волинь», посилаючись на начальника сектору комунікації главку Ольгу Бузулук. 

Відео дня

Зазначається, що приміщення управління знаходиться неподалік Театрального майдану, де припаркований захоплений терористом автобус. Судячи з фото, в офіс поліції стріляли: на другому поверсі пробите вікно. Вивіску поліції на будівлі завісили. 

Очевидці бачили, як кортеж Авакова рухався по вулицях Богдана Хмельницького і Словацького  «проти шерсті» (там односторонній рух). Кортеж проїхав до приміщення ГУНП у Волинській області поза 16-поверховим будинком.

На сайті нацполіції тим часом повідомляється, що на місці пригоди в Луцьку пребувають міністр Аваков та перший заступник голови СБУ – керівник Антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький.

Захоплення автобусу в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.  За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 людей.

Терорист з Луцька: що про нього відомо

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.  У Нацполіції повідомили, що чоловік має психічні розлади й нещодавно перебував на обліку у психіатра.

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, що захопив автобус із пасажирами, насправді звати Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.