Секретар Харківської міськради Геннадій Кернес обвинувачує міністра внутрішніх справ у поширенні недостовірної інформації про його причетність до протиправних дій.

Про це він заявив у коментарі газеті Дело, опублікованому в середу.

"Я вважаю, що міністр внутрішніх справ використовує своє службове становище для зведення зі мною особистих рахунків", — заявив Кернес.

Відео дня

"У справі, за якою мене викликають у Київ, я вже давав слідчому детальні свідчення про відомі мені обставини. Надалі я готовий дати свідчення слідчому для встановлення об`єктивної істини і відповісти на усі без винятку питання, що виникнуть у слідства", — додав Кернес.

Також у коментарі газеті Комерсант-Україна Кернес відзначив, що міністр внутрішніх справ "постійно зводить рахунки " з ним і "дискредитує" його ім`я.

"У Юрія Луценко до мене неприязне відношення. Це підтверджує і сьогоднішня його заява про те, що він `мене не любить`", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи має намір він відстоювати свою ділову репутацію в суді, він сказав: "Навіщо мені це треба? Це все дарма".

"Багато хто, хто позивався до Луценка, уже мають на руках рішення на свою користь, однак міністр їх ігнорує. Наприклад, глава МВС не бажає приносити публічні вибачення Борису Колесникову (заступник глави фракції Партії регіонів), - пояснив свою позицію Кернес.

Він знову спростував інформацію Луценка про те, що він ховається в Москві від правосуддя.

"Ще раз говорю: я ні від кого не переховуюсь. У Харкові в мене родина, робота, колеги", - сказав він.

Також Кернес додав, що найближчим часом вийде на роботу і приступить до виконання своїх обов`язків.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Ю.ЛУЦЕНКО заявив, що українська міліція звертатиметься за допомогою до російських колег, якщо секретар Харківської міської ради Г.КЕРНЕС не повернеться з Росії найближчим часом і не з’явиться для надання свідчень до МВС.

Ю.ЛУЦЕНКО повідомив, що Г.КЕРНЕС протягом тривалого часу за оперативними даними перебуває в Москві. Міністр не виключив, що це можна розцінювати як втечу.

«Крім його (Г.КЕРНЕСА – УНІАН) епатажних заяв і абсолютно хамських відмов прийти на законний виклик слідчого тепер ми маємо справу із втечею до міста-героя Москви, де він знаходиться протягом довгого часу», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. «Якщо він повернеться, можливо, він там просто відпочиває. Якщо це буде затягуватись, то я не виключаю і кооперації в законному установленому порядку із російськими колегами Міністерства внутрішніх справ», - додав він.

За його словами, як тільки Г.КЕРНЕС з’явиться на території України, він буде попереджений, а потім до нього може бути застосований примусовий привід для дачі показань.

«Закон один для всіх», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Він нагадав, що в даному випадку йдеться про ряд запитань. «Від його (Г.КЕРНЕСА – УНІАН) хуліганських дій 2007 року та поточного року до запитань на тему наркотрафіка міста Харкова», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

При цьому міністр зауважив, що великий внесок зробила і столична міліція, яка дала багато фактів для діяльності спеціальної групи з ліквідації харківського нарковузла.